Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Lohta grillissä   • Lohilevite   • Grillattu anjovislohi   • Haudutettua kotimaista lohta   • Joulunpunainen joulukala   • Kahden kalan seljanka   • Röstiperunat ja kylmäsavulohta   • Limelohi   • Lohialkupala   • Lohihyytelö I   • Lohta ja pinaattia   • Lohta vokissa   • Lämmin keitetty lohi   • Marinoitu kyytipoika   • Paistettua lohifileetä fenkolimuhennoksella   • Lohitäytteisiä pitaleipiä   • Savukalasoppa   • Savulohipasta   • Savulohiterriini   • Savustettua lohta foliossa   • Siperian lohi   • Sushilohta voissa paistettuna (Heikki Huttunen)   • Uuniperunat ja kylmäsavulohta   • Uunissa paistetut lohinyytit   • Viinissä höyrytetyt lohi-ahvenpyörykät   • Maidossa haudutettu lohi   • Kala-avokaadosalaatti   • Jouluinen punaviinilohi   • Paahdettua lohta, parsaa ja artisokkaa   • Lohta mango-inkiväärikastikkeessa   • Lohicarpaccio pirteän majoneesin kanssa   • Sinihomejuustolohitaskut   • Teriyakilohi   • Creste bianche –pastaa ja sitruuna-savulohikastiketta   • Lohta tenolaiseen tapaan   • Paprika-lohikyljykset   • Ruisleipänapit savulohitäytteellä   • Savulohiohukaiset   • Lohta rannikon tapaan   • Kylmäsavulohikiusaus   • Suolattua ja hiillostettua lohta ja sinappi-mustapippuri-kastiketta   • Savustettua lohta ja ruohosipuli-perunapyreetä   • Lohilasagne   • Kevyesti kypsennettyä lohta, pinaattipyreetä ja paistettuja korvasieniä   • Lohta tenolaiseen tapaan   • Lohta lohenmädin ja gazpacho-valkosipulin kera   • Fenkolilla maustettu kylmäsavulohikeitto   • Lohta ja sientä   • Hiillostettua lohta ja yrttimunakokkelia   • Lohimurekepihvit   • Täytetty lohi   • Kesäinen lohisalaatti   • Lohilaatikko   • Jaloviinalla piiskattua loimulohta   • Lohiviipaleita kiinalaiseen tapaan   • Taikinoitu lohi   • Cajun lohta   • Jääkellarin lohi   • Lohipihvit   • Uunilohta vuoassa kasviksilla   • Kylmäsavulohirullat ja piparjuuricrème   • Lohipastrami   • Lohirullat piparjuurikastikkeella   • Lohihampurilainen   • Lohta ja purjoa   • Rakuunakalaa uunissa   • Täytetty lohipatee   • Kahdenlaista lohta   • Halstrattu lohipihvi   • Gullkronan lohta   • Voilla maustettu graavikala   • Lohi-jättikatkavartaat   • Yrttikuorrutetut lohikiekot   • Lohiterriini   • Grillatut lohikyljykset   • Piparjuurikerma-kylmäsavulohi   • Purjehtijan lohiveneet   • Grillatut lohikyljykset II   • Pippuriset lohimedaljongit   • Taikinoitu pinaattilohi   • Yrttilohirulla ja sahramiperunat   • Herkkusienilohi   • Lohimunakas a`la kaupparatsu Liehikäinen   • Lohipasta   • Lohiterriini I   • Lohta ja haukimureketta   • Pykeijan lohi   • Lohivartaat   • Savulohisalaatti kylmäsavulohesta   • Lohi-sienipiirakka   • Lohi-ahventorttu   • Tilli-fenkolilohta ja sinappikastiketta   • Piparjuurilohta ja parmesanjuustoa   • Lasimestarin lohta   • Vuohenjuustolla maustettua lohta   • Graavilohitartar   • Chililohta kermaisen hernesosekeiton kera   • Yrttilohi   • Suomalaisen lohen uunipata   • Saara emännän lohipihvi   • Ylpön uunilohi   • Grillatut lohikyljykset   • Paahdettua lohta ja perunasalaattia   • Lohitartar   • Aki Wahlmanin Joululohi kevyesti   • Pikkutontun lohikermahyytelö   • Paistettu lohi/kirjolohi Leenan tapaan   • Grillilohivartaat   • Paistetut lohiperhoset   • Sitruunalohta ja minttukastiketta   • Lohta Hasselbackan tapaan   • Grillattu lohi kesäisin lisukkein   • Lohi-sienipiirakka   • Thaimaalainen lohipata   • Lohi-smörre   • Kalastajan paistos   • Grillattu graavilohi ja hovimestarinkastike   • Thaimaalainen lohipata   • Kalastajan paistos   • Lohitasku, pinaatti-juusto (Koskenlaskija)   • Lohikeitto (Valio)   • Uunilohi mascarpone –pinaattikastike   • Lohitäyterulla   • Lohiterriini (Valio)   • Lohi-riisilaatikko katkaravuilla   • Lohipatee, katkarapuja ja punajuuria   • Ceviche lohesta ja äyriäisistä   • Graavilohta ja parsaa   • Kookoslohta ja mustaa riisiä   • Lohi-katkarapusalaatti   • Perinteinen lohilaatikko   • Lohilasagne   • Jääkellarin lohi (II)   • Lohivartaat   • Kylmäsavulohilaatikko   • Aasialainen uunilohi   • Hiillostettu kylmäsavulohi   • Nokilohi   • Sitruunaiset lohipullat   • Keväinen lämminsavulohikulho   • Raikas lohi- parsacoctail 

Lohta tenolaiseen tapaan



  • 500 g lohifileetä
  • 1 dl vettä
  • 20 g voita
  • ripaus suolaa


  1. Poista lohifileestä pystyruodot ja leikkaa siitä sentin viipaleita. Kaada vesi pannulle.
  2. Pane kalaviipaleet kiehuvaan vesitilkkaseen kypsymään. Käännä viipaleet minuutin
    kuluttua. Pidä huoli, ettei liemi kiehu liian rajusti.
  3. Lisää pannulle nokare voita. Valele kalapaloja muodostuneella kastikkeella ja mausta
    kalat suolalla.

Perinteisesti lohen kanssa tarjotaan kastikkeessa lämmitettyjä lakkoja ja
puikulaperunoita tai muusia.


Jos tarjoat lohen kanssa muusia, kastiketta ei tarvita kovin paljon. Vastaavasti kokonaisia perunoita varten vesi-voikastiketta saa olla pannulla enemmän. Kun tähän soosiin survoo puikulan, se on kuin jälkiruokaa söisi.

© Pentin parhaat




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1980987
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net