Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Lohta grillissä   • Lohilevite   • Grillattu anjovislohi   • Haudutettua kotimaista lohta   • Joulunpunainen joulukala   • Kahden kalan seljanka   • Röstiperunat ja kylmäsavulohta   • Limelohi   • Lohialkupala   • Lohihyytelö I   • Lohta ja pinaattia   • Lohta vokissa   • Lämmin keitetty lohi   • Marinoitu kyytipoika   • Paistettua lohifileetä fenkolimuhennoksella   • Lohitäytteisiä pitaleipiä   • Savukalasoppa   • Savulohipasta   • Savulohiterriini   • Savustettua lohta foliossa   • Siperian lohi   • Sushilohta voissa paistettuna (Heikki Huttunen)   • Uuniperunat ja kylmäsavulohta   • Uunissa paistetut lohinyytit   • Viinissä höyrytetyt lohi-ahvenpyörykät   • Maidossa haudutettu lohi   • Kala-avokaadosalaatti   • Jouluinen punaviinilohi   • Paahdettua lohta, parsaa ja artisokkaa   • Lohta mango-inkiväärikastikkeessa   • Lohicarpaccio pirteän majoneesin kanssa   • Sinihomejuustolohitaskut   • Teriyakilohi   • Creste bianche –pastaa ja sitruuna-savulohikastiketta   • Lohta tenolaiseen tapaan   • Paprika-lohikyljykset   • Ruisleipänapit savulohitäytteellä   • Savulohiohukaiset   • Lohta rannikon tapaan   • Kylmäsavulohikiusaus   • Suolattua ja hiillostettua lohta ja sinappi-mustapippuri-kastiketta   • Savustettua lohta ja ruohosipuli-perunapyreetä   • Lohilasagne   • Kevyesti kypsennettyä lohta, pinaattipyreetä ja paistettuja korvasieniä   • Lohta tenolaiseen tapaan   • Lohta lohenmädin ja gazpacho-valkosipulin kera   • Fenkolilla maustettu kylmäsavulohikeitto   • Lohta ja sientä   • Hiillostettua lohta ja yrttimunakokkelia   • Lohimurekepihvit   • Täytetty lohi   • Kesäinen lohisalaatti   • Lohilaatikko   • Jaloviinalla piiskattua loimulohta   • Lohiviipaleita kiinalaiseen tapaan   • Taikinoitu lohi   • Cajun lohta   • Jääkellarin lohi   • Lohipihvit   • Uunilohta vuoassa kasviksilla   • Kylmäsavulohirullat ja piparjuuricrème   • Lohipastrami   • Lohirullat piparjuurikastikkeella   • Lohihampurilainen   • Lohta ja purjoa   • Rakuunakalaa uunissa   • Täytetty lohipatee   • Kahdenlaista lohta   • Halstrattu lohipihvi   • Gullkronan lohta   • Voilla maustettu graavikala   • Lohi-jättikatkavartaat   • Yrttikuorrutetut lohikiekot   • Lohiterriini   • Grillatut lohikyljykset   • Piparjuurikerma-kylmäsavulohi   • Purjehtijan lohiveneet   • Grillatut lohikyljykset II   • Pippuriset lohimedaljongit   • Taikinoitu pinaattilohi   • Yrttilohirulla ja sahramiperunat   • Herkkusienilohi   • Lohimunakas a`la kaupparatsu Liehikäinen   • Lohipasta   • Lohiterriini I   • Lohta ja haukimureketta   • Pykeijan lohi   • Lohivartaat   • Savulohisalaatti kylmäsavulohesta   • Lohi-sienipiirakka   • Lohi-ahventorttu   • Tilli-fenkolilohta ja sinappikastiketta   • Piparjuurilohta ja parmesanjuustoa   • Lasimestarin lohta   • Vuohenjuustolla maustettua lohta   • Graavilohitartar   • Chililohta kermaisen hernesosekeiton kera   • Yrttilohi   • Suomalaisen lohen uunipata   • Saara emännän lohipihvi   • Ylpön uunilohi   • Grillatut lohikyljykset   • Paahdettua lohta ja perunasalaattia   • Lohitartar   • Aki Wahlmanin Joululohi kevyesti   • Pikkutontun lohikermahyytelö   • Paistettu lohi/kirjolohi Leenan tapaan   • Grillilohivartaat   • Paistetut lohiperhoset   • Sitruunalohta ja minttukastiketta   • Lohta Hasselbackan tapaan   • Grillattu lohi kesäisin lisukkein   • Lohi-sienipiirakka   • Thaimaalainen lohipata   • Lohi-smörre   • Kalastajan paistos   • Grillattu graavilohi ja hovimestarinkastike   • Thaimaalainen lohipata   • Kalastajan paistos   • Lohitasku, pinaatti-juusto (Koskenlaskija)   • Lohikeitto (Valio)   • Uunilohi mascarpone –pinaattikastike   • Lohitäyterulla   • Lohiterriini (Valio)   • Lohi-riisilaatikko katkaravuilla   • Lohipatee, katkarapuja ja punajuuria   • Ceviche lohesta ja äyriäisistä   • Graavilohta ja parsaa   • Kookoslohta ja mustaa riisiä   • Lohi-katkarapusalaatti   • Perinteinen lohilaatikko   • Lohilasagne   • Jääkellarin lohi (II)   • Lohivartaat   • Kylmäsavulohilaatikko   • Aasialainen uunilohi   • Hiillostettu kylmäsavulohi   • Nokilohi   • Sitruunaiset lohipullat   • Keväinen lämminsavulohikulho   • Raikas lohi- parsacoctail 

Herkkusienilohta ja pinaattia





(4 annosta)

  • 600-700 g lohifileetä
  • 3/4 tl suolaa
  • hyppysellinen mustapippuria

    Sienikuorrutus:
  • 1 peini (n.200 g) herkkusieniä viipaleina
  • 200 g sipulisilppua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • hyppysellinen cayennenpippuria
  • 1 dl mozzarellajuustoraastetta

    Pinnalle:
  • voitaikinalevyä

    Voiteluun:
  • 1 muna

    Pinaattilisäke
  • 2 ps (a`150g) pakastepinaattia
  • 200 g sipulisilppua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • hyppysellinen suolaa, mustapippuria ja muskottipähkinää
  • (4 rkl kuohukermaa)


1. Poista lohifileestä nahka ja nypi ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta lohi laakeaan, voideltuun uunivuokaan.
2. Kuullota sipulisilppu rypsiöljyssä ja lisää joukkoon valutetut herkkusienet. Hauduta kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja cayennenpippurilla.
3. Levitä seos lohen päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle.
4. Leikkaa voitaikinalevystä noin sentin suikaleita, pistele ja voitele ne.
5. Asettele voitaikinasuikalet lohen päälle vinoruuduiksi.
Paista lohta 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Pinaattilisäkettä varten sulata pinaatti. Freesaa sipulisilppu rypsiöljyssä ja lisää joukkoon pinaatti. Hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Halutessasi voit pyöristää makua kuohukermalla.

Pane pinaatti tarjolle lohivadin reunoille.
Tarjoa lisäksi höyrykypsennettyjä perunoita.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1980988
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net