|
|
|
 | Hauki - yleistä. Yllä ohjevalikko.

Esox lucius Gädda Pike, northern pike
Hecht Brochet, brochet du nord
Rasvaprosentti 0,3
Saanto (paljonko fileetä kokonaisesta kalasta) 35 -45%
Vaihtelee vuodenajasta riippuen (mäti, rasva)
Hauen käsittely ja haukipullien valmistaminen
Ruodoton haukifilee
Hauen fileeraaminen (video)
Yleistä:
Hauki ja ahven ovat suositumpia saaliskalojamme. Hauen voi keittää kattilassa tai kypsentää uunissa kokonaisena, jolloin sitä ei tarvitse suomustaa. Näin makuaineet kalan nahassa säilyvät. Keittämällä valmistettu hauki vaatii höysteeksi esimerkiksi munakastikkeen. Uunissa hauen voi hauduttaa kokonaisena, täytettynä tai kuorrutettuna fileenä. Hauki on myös erinomainen pullien ja murekkeen raaka-aine. Joukkoon voi jauhaa mukaan punalihaista kalaa, esimerkiksi lohta. Hauen päässä on runsaasti lihaa ja makuja, joten se sopii liemi- ja keittoaineksiksi. Hauen mäti on monen herkku. Yleisin pyyntikoko on 1 – 3 kg, ruumis pitkä, selkäevä hyvin takana peräevän kohdalla, pää suuri ja suussa teräviä hampaita, kidukset terävät, selkä mustanvihreä, sivuilta vihertävän harmaa tai oliivinvihreä ja kellertävätäpläinen. Suurten ja vanhojen haukien lihaa monet pitävät kuivana ja puumaisen makuisena.
Hauen pituus (cm) eri-ikäisenä
Ikä Hyvä kasvu Kohtalainen kasvu
3 v. 37 28
4 v. 47 32
5 v. 53 39
6 v. 60 50
7 v. 70 57
8 v. 76 66
Lisää hauesta Kalansyöjissä
Katso tästä hauen perkaus ja fileeraus
Lue lisää
Liity TÄSTÄ Kalansyöjiin ja saat tuoreimmat sivuillemme päivitetyt ohjeet sähköpostilaatikkoosi.
Suosikki
Tee hyvä päätös! Tilaa design Jaakko Kolmonen kalapiikki. Pitkät piikit eivät vaurioita kookkaammankaan kalan lihaa, jonka vuoksi kalaa työkseen leikkaavat tilaavat Jaakon piikkiä meiltä.


HINNAT:
- 1 kpl € 6,50
(+ postikulut 1,00 e)
- 2 kpl € 12,00
(+ postikulut 1,50 e)
- 5 kpl € 24,00
(+ postikulut 3,50 e)
- Tuote nro 0101 (1 kpl)
- Tuote nro 0102 (2 kpl)
- Tuote nro 0103 (5 kpl)
Tilaa tästä
|
|  |
|
|
|
|
1961389 |
|
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
|
|