Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Venäläiset suolakurkut   • Mausteilta tuoksuva riisi   • Täytetyt räiskäleet   • Kasvismunakas   • Viiriäisen uppomunat   • Kuskus ja paahdetttuja kasviksia   • Zarzuella- Kala-ja äyriäispata   • Aioli   • Kardemummapannacotta ja appelsiinilohkoja   • Maurien mantelikeitto   • Tuhannen ja yhden yön munat   • Pizza painonvartijoiden tapaan   • Spagetti garbonara   • Bruschetta   • Perunamuhennoksen valmistus   • Suomalainen hapanleipä   • Ketsupin valmistus   • Valkosipuliöljyn valmistus   • Nakkisaslikit   • Kerrosklubileivät   • Oliiviöljy-voi levite 
Grillattuja vihanneksia
Grillata voi lähes mitä tahansa vihanneksia. Muista esikypsentää kovemmat juurekset kuten porkkanat, perunat, nauriit, bataatti. Munakoison grillauksessa alkusuolaus riittää.

  • 1 uuniperuna
  • 1 bataatti
  • 2 sipulia
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • rypsiöljyä
  • 1 fenkoli
  • ½ kesäkurpitsaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 8 herkkusientä
  • suolaa ja pippuria

  1. Leikkaa uuniperuna ja bataatti noin sentin viipaleiksi. Esikypsennä niitä sekä porkkanoita pari minuuttia loivalla suolalla maustetussa vedessä.
  2. Halkaise, viipaloi tai lohko kasvikset mieltymysten mukaan. Voitele rypsiöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  3. Grillaa kasvikset sopivan kypsiksi.






Venäläisiä suolakurkkuja

Tarvitset:

  • kiinteitä puhtaita tasakokoisia avomaakurkkuja
  • mustaherukanlehtiä
  • tillinkukintoja
  • valkosipulia
  • 1/2 dl heraa kurkkukiloa kohden

    Muitamausteita kiloa kohden:
  • 0,5 rkl sinapinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • piparjuuren lastuja
  • pippuria

  1. Pese kurkut suolavedellä. Lado säilytysastiaan kerroksittain lehtiä ja mausteita
  2. Laita kerrosten väliin heraa.
  3. Laita paino ja peitä jäähtyneellä suolavedellä kymmenisen senttiä yli kurkkukerrosten.
  4. Käytä huoneen lämmössä kymmenkunta vuorokautta. Siirrä varastoon +8-asteeseen.
  5. Kuukauden kuluttua ovat maistelukunnossa. Valmistuvat ehkä nopeamminkin


Heraa saat vaivattomasti suodattamalla piimää kahvinsuodattimella litrasta 3-4 dl. Voit myös hapanleivällä hapattaa, mutta lähtee hitaammin käyntiin.

Wiljam Pyy

 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1843452
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net