Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Focaccio- leipä   • Katkakolmioleivät   • Nopea ruislimppu   • Vekkulit sämpylät   • Pehmeät sämpylät puurosta   • Myllyn Paras jyväleipä   • Sienipasteijat   • Toast Skagen   • Karjalanpiirakat   • Kauraleipä   • Ruisohrasämpylät   • Laskiaispullat   • Lohi- tai anjovis- ja munakokkelivoileipä   • Lohikääröt   • Rapuvoileipä   • Sardiinivoileipä   • Ohrarieska   • Folioranskis   • Sämpyläkätköt   • Omenasandwichit   • Rukiiset tomaatit ja sipulit   • Kasviskarjalanpiirakat   • Muheva kalaleipä   • Mansikka-vuohenjuustoleivät 

Sämpyläkätköt (neljälle)




  • 4 isoa sämpylää
  • 8 pientä herkkusientä tai 4 portobello-herkkusientä
  • 4 pekoniviipaletta
  • 1 tl mantelipestoa

    Mantelipesto
  • 1 iso nippu tuoretta basilikaa
  • 1 rkl jauhettua mantelia
  • 2 rkl parmesan-juustoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • mustapippuria
  • (suolaa)
  • 1 dl rypsiöljyä

Tee ensin mantelipesto:

1. Sekoita tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa basilika ja muut aineet, paitsi öljy.
2. Lisää öljy ohuena nauhana.
3. Mantelipesto maistuu hyvältä muidenkin leipien päällä.

Ryhdy sitten grillaamaan:
1. Leikkaa sämpylöihin lakki laskiaispullien tapaan ja koverra alaosaan kolo niin että sienet mahtuvat siihen grillauksen jälkeen. Sisuksen voit mutustella ensi nälkääsi odotellessa sämpyläkääröjen valmistumista.
2. Kiedo pekoni sienten ympärille ja grillaa. Paketti on valmis, kun pekoni on paistunut rapeaksi. Varo, ettei pekonista valuva rasva syty palamaan.
3. Grillaa myös sämpylöiden molemmat puolet. Huomaa, että ohuet kannet palavat helposti.
4. Sipaise sämpyläkolojen pohjalle pestoa ja siirrä päälle grillatut sienet. Peitä kannella.
5. Nauti!



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1843454
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net