Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Focaccio- leipä   • Katkakolmioleivät   • Nopea ruislimppu   • Vekkulit sämpylät   • Pehmeät sämpylät puurosta   • Myllyn Paras jyväleipä   • Sienipasteijat   • Toast Skagen   • Karjalanpiirakat   • Kauraleipä   • Ruisohrasämpylät   • Laskiaispullat   • Lohi- tai anjovis- ja munakokkelivoileipä   • Lohikääröt   • Rapuvoileipä   • Sardiinivoileipä   • Ohrarieska   • Folioranskis   • Sämpyläkätköt   • Omenasandwichit   • Rukiiset tomaatit ja sipulit   • Kasviskarjalanpiirakat   • Muheva kalaleipä   • Mansikka-vuohenjuustoleivät 

Myllyn Paras jyväleipä



(4 leipää tai noin 20 sämpylää)

  • ½ l vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 5 dl kypsiä Myllyn Paras Rikottuja Ohrasuurimoita (tai -puuroa)
  • 30 g voita tai margariinia
  • n.14 dl Myllyn Paras Vehnä- tai Hiivaleipäjauhoja (n. 850 g)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää suola, siirappi ja ohrasuurimopakkauksen ohjeen mukaisesti kypsäksi keitetyt ohrasuurimot tai ohrapuuro, pehmeä tai sulatettu rasva sekä jauhoja. Puuroa käytettäessä tarvitaan jauhoja hieman enemmän. Alusta löysähkö taikina hyvin. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa)kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta leipiä tai sämpylöitä. Kohota kaksinkertaisiksi peitettynä.
Pistele leivät. Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 minuuttia kauniin ruskeiksi. Sämpylät paistuvat 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia koosta riippuen.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1842631
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net