Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kania uunissa   • Jänispaisti 

Yleistietoa jäniksestä ja kanista ruokana - Yllä ohjevalikko




Jänistä syksyllä - kania läpi vuoden. Broilerityyppistä, helposti kypsyvää pataruokaa.




Puhdistettua jäniksen tai rusakon ruhoa on hyvä raakakypsyttää (riiputtaa) muutama vuorokausi ennen ruuan valmistusta. Riiputuksen aikana liha mureutuu ja maku paranee. Eläimen vatsaonteloon työnnettävät havut pitävät ontelon raikkaana riiputuksen aikana. Jos ruhossa on paljon verisiä ampumajälkiä, niitä voi liottaa vedellä pois ennen kypsentämistä.

Nyljetty ja suolistettu jänis painaa 1,5 - 3 kg ja siitä riittää syömistä 6-8 ruokailijalle. Metsästyskauden aikana tuoretta jänistä voi saada kauppahallista. Pakastettuna sitä on tarjolla myös hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa.

Jäniksen lihassa on selvä riistan maku. Liha on tummaa ja hienosyistä. Liha sopiii hyvin pataruokiin. Fileet voi paistaa pannussa ja tarjota maukkaiden kastikkeiden kanssa.





 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1877082
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net