Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nokkoskeittoa munatartarin ja muikunmädin kera   • Perusmunakas   • Munakokkeli   • Pinaattipannukakku   • Parsamunakasta Larssonin tapaan   • Nokkosletut   • Katkaraputäytteiset kananmunat   • Munat Florentine   • Parsamunakas 

Munat Florentine



(4 annosta)

  • 4 munaa
  • 800 g lehtipinaattia tai
    2 pkt pakastepinaattia
  • voita vuoan voiteluun
  • 1 purjo tai nippu kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl kasvisöljyä
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ dl kermaviiliä
  • ½ dl ruoanvalmistusjogurttia tai
    maustamatonta jogurttia
  • 50 g juustoraastetta
  • 1 dl vahvaa sinappia
  • ½ tl paprikajauhetta


  1. Huuhdo pinaatti, poista karkeat ruodit. Ryöppää lehtiä miedosti
    suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuuttia. Kumoa siivilään ja
    huuhdo nopeasti kylmällä vedellä. Valuta hyvin. (Tai sulata ja valuta
    pakastepinaatti siivilässä.)
  2. Voitele uunivuoka. Huuhdo ja silppua purjo, kuori ja puserra
    valkosipuli. Silppua pinaatti. Sekoita kulhossa yhteen pinaatti, sipuli,
    valkosipuli ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada uunivuokaan.
    Säädä uuni 225 asteeseen.
  3. Keitä muna koviksi, noin 7 minuuttia, liota kylmässä ja kuori.
    Halkaise munat ja nosta pinaattiseoksen päälle, keltuaiset ylöspäin.
    Sekoita yhteen kermaviili, jogurtti, juustoraaste ja sinappi. Mausta
    suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Kaada seos tasaisesti vuokaan
    munille ja pinaatille.
  4. Paista uunissa 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin
    värin.

(Annoksessa on kilokaloreita 365, hiilihydraattia 6g, proteiinia 29 g, rasvaa 25 g ja kuitua 3 g.)

Heikki Karjalainen
23.1.2017


Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1999656
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net