Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Harjus   • Kilohaili   • Kiiski   • Säyne   • Toutain   • Kultaotsa-ahven   • Piikkimonni   • Monni   • Tilapia-Afrikan ahven   • Haimonni-Pangasius sutchi 

Joitain meillä harvinaisempia sekä meille maahantuotuja ulkomaalaisia




Harjuksella on korkea, tumma ja harjamainen selkäevä. Ruumis on solakka ja virtaviivainen. Pään koko on pieni suhteessa ruumiiseen. Kaikki evät ovat voimakkaita. Harjus kuuluu lohikaloihin ja siksi selkäevän ja pyrstön välissä on pieni rasvaevä. Väritys vaihtelee hopean hohtoisesta tumman ruskeaan.


Harjuksen levinneisyysalue:

Suomessa harjusta on runsaimmin Pohjois- Suomessa. Lisäksi sitä on Keski-Suomen suurissa järvissä. Meressä harjusta esiintyy vain tiettyyn suolapitoisuuteen asti. Rannikkoalueella harjusta esiintyy hajanaisesti Porin pohjoispuolella.

Harjus ruokakalana:
Harjus on hyvä ruokakala, joka tuoksuu miedosti tinjamille.

Muuta tietoa harjuksesta:

Lue lisää ylävalikosta Harjus!


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1842624
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net