Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 

Vappusima



Sima (perinteinen)

Tällä perinteisellä kotisiman reseptillä onnistut:

  • 8 litraa vettä
  • 1/2 kg fariinisokeria
  • 1/2 kg taloussokeria
  • 2-3 sitruunaa
  • 1/4 tl tuoretta hiivaa
    rusinoita ja hieman sokeria

1.Kiehauta osa vedestä ja kaada sokereiden päälle. Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu. Lisää haaleaan seokseen nestetilkkaan liuotettu hiiva. Anna seisoa huoneenlämmössä yön yli.
2. Pullota seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Avaa pulloja kerran tai pari käymisen aikana. Jos tuntuu, ettei sima ala käydä, lisää pulloihin sokeria.
Kun sima on käynyt valmiiksi, se pitää jäähdyttää, jotta käyminen loppuu.
3.Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

Voit käyttää simaan sitruunan raastettua kuorta, kunhan peset sitruunat hyvin ennen käyttöä.

Lähde: Aamulehti


 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1842631
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net