Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Louhisaaren juoma   • Mustaherukkaviini   • Munalikööri   • Kaksi Sangriaa   • Ilta-aurinko   • Cote d`Azur-booli   • Ananasbooli   • High life   • Kalifornialainen mansikkabooli   • Grapebooli   • Shampanjabooli   • Valkoinen peura 

Kaksi Sangriaa


Otamme tähän kivaksi juhannusjuomaksi kaksi toisistaan poikkeavaa sangriaohjetta. Sangria on espanjalaisten punaviinipohjainen lämpimän ilman juoma.



SANGRIA I



  • 4 sitruunaa
  • 6 rkl sokeria
  • 2 pulloa punaviiniä
  • 1 l sitruunalimonadia
  • jäitä
  • koristeeksi esim. appelsiiniviipaleita

  1. Pese ja viipaloi sitruunat ja pane ne kulhon pohjalle. Ripottele pinnalle sokeri.
  2. Kaada punaviini niiden päälle ja vie vuorokaudeksi kylmään tekeytymään.
  3. Siivilöi maustunut punaviini kannuun ja kaada päälle kylmä sitruunalimonadi ja jäät juuri ennen tarjoilua.

Koristele tuoreilla appelsiiniviipaleilla tai viinirypäleillä.




















SANGRIA II



  • 2 omenaa
  • 1 appelsiini
  • 1 sitruuna
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 pullo kevyttä punaviiniä
  • 1/2 dl konjakkia tai brandyä
  • 2 pulloa kivennäisvettä à 0,33 l
  • jääpaloja

  1. Kuori omenat ja siivuta ne. Kuori appelsiini ja sitruuna veitsellä. Leikkaa valkoinen osa pois ja viipaloi hedelmät ohuiksi levyiksi.
  2. Pane hedelmät kannuun tai boolimaljaan ja sekoita hedelmiin tomusokeri.
  3. Lisää viini ja konjakki.
  4. Pane jääkappiin 5 - 6 tunniksi tekeytymään.
  5. Lisää kylmä kivennäisvesi ja jääpalat juuri ennen tarjoilua.







 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
1876217
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net